SkipNavigation

Vigtig information

Læs, hvad du kan forvente som gæst og hvordan vi sikrer en corona-tryg jul

Nye restriktioner fra d. 11. december

Fra fredag d. 11. december kl. 16.00 bliver der indført skærpede Covid-19 tiltag i Horsens Kommune. Det kommer desværre også til at påvirke juleaktiviteterne i Horsens midtby.

Alle arrangementer i Igloen er aflyst.

Det bliver dog stadigvæk muligt at få et lille skud julestemning og juleoplevelser i Søndergade.

Her er et lille overblik over de juleaktiviteter, der fortsætter indtil jul:

 • Mød de hyggelige drillenisser i Søndergade
 • Hils på Julemanden, når han går rundt i midtbyen i stedet for at sidde i Igloen.
 • Juletoget og karrusellen kører videre og spreder julehygge. Vær meget opmærksom på krav om mundbind, afstand, sprit m.m. og hjælp os ved at følge skiltningen og personalets anvisninger. 
 • 11.-13. december kan I få en hyggelig tur med hestevogn i Søndergade. 

Både juletoget, karrusellen og hestevognen sprittes grundigt af i løbet af dagen og julesmilende personale sørger for, at der bliver holdt afstand m.v.

Det vil fortsat være muligt at tage et hvil i Igloen. Møblerne i Igloen sprittes af flere gange om dagen. I kan også få en bid mad eller noget varmt at drikke fra de to madboder, der fremover står ved Det Gamle Rådhus og karrusellen.

Corona-situationen er alvorlig. Derfor beder vi jer huske at holde afstand, spritte af og undgå at samles. Kun ved at hjælpe hinanden kan vi holde fast i lidt af den gode julestemning i Horsens. 
I juleprogrammet kan I få det fulde overblik over, hvilke juleindslag, der fortsat kan opleves og hvilke der er aflyst.COVID-19

Vi følger myndighedernes anbefalinger og afholder kun de enkelte aktiviteter, hvis det kan gøres på forsvarlig vis.

Der vil være håndsprit tilgængelig både før, under og efter alle aktiviteter, som du bedes benytte ved både ankomst og udgang. Derudover følger vi også myndighedernes regler for brug af mundbind. Det betyder bl.a. at man skal bære mundbind i Igloen, så længe man ikke sider på sin plads.

Som borger skal du først og fremmest blive hjemme, hvis du føler de mindste symptomer på sygdom. Derudover er det vigtigt, at du hjælper os med at holde afstand, god håndhygiejne og følger retningslinjer og instruktioner fra vores personale.

Opdager du, at du har været smittet med Covid-19, mens du har deltaget i en aktivitet, bedes du give os besked på kultur@horsens.dk – på den måde kan vi bidrage til smitteopsporing og være med til at undgå et større udbrud.

Mad og drikke

Ved Det Gamle Rådhus og Julekarrusellen er der mulighed for at købe lidt mad og drikkevarer. Find nærmere information om Igloen. 

Julekarrusellen

Julekarrusellen står på pladsen ved KUBEN, er gratis at prøve, og kræver ikke billetbestilling.

Vi har skruet kraftigt ned på publikumskapaciteten på karrusellen for at sikre god afstand, og der kan derfor maksimalt sidde 12 børn på karrusellen af gangen.

Alle kontaktflader på karrusellen sprittes af løbende, og skal man prøve karrusellen bliver man tilbudt sprit før og efter turen af vores personale.

Området omkring karrusellen er omfattet af forsamlingsforbuddet, og der må derfor maksimalt være 10 personer i kø til karrusellen. Er der for mange mennesker ved karrusellen, opfordrer vi til at du forlader området og kommer tilbage senere.

Følg venligst skiltning på pladsen samt anvisninger fra personalet.

 

Juletoget

Juletoget har afgang fra en lille perron på Torvet. Betaling for en tur med juletoget afregnes med chaufføren.

Der skal bæres mundbind, når du skal med juletoget – både når du stiger på, under kørsel, samt når du stiger af igen.

Følg venligst pladsanvisninger fra chaufføren.

Alle kontaktflader på juletoget sprittes af løbende, og skal man med juletoget skal man huske at spritte hænderne af før og efter turen.

Venteområdet omkring juletogets perron er omfattet af forsamlingsforbuddet, og der må derfor maksimalt være 10 personer i kø af gangen. Er der for mange mennesker ved juletoget, opfordrer vi til at du forlader området og kommer tilbage senere.

Følg venligst skiltning på pladsen samt anvisninger fra personalet.

 

Sikkerhed

Af hensyn til opretholdelse af ro og orden og publikums sikkerhed har arrangørerne fastsat følgende regler til overholdelse under de enkelte arrangementer:

 • Arrangementspersonalets anvisning skal efterkommes uden tøven.
 • Der er ikke adgang for utryghedsskabende personer (f.eks. gæster, som bærer rygmærker eller anden rocker/banderelateret afmærkning).
 • Der er ikke adgang for tydeligt berusede personer.
 • Alle former for vold eller trusler om vold mod vores personale eller afviklere medfører øjeblikkelig bortvisning. Alle former for aggressiv adfærd er forbudt. Der skal udvises størst mulig hensyn til øvrige gæster og til vores medarbejdere.
 • Følgende må ikke medbringes: våben- og våbenlignende genstande, rygmærker, professionelt kamera, optageudstyr, fyrværkeri, laserpenne og dyr.
 • Regler for afstand i forhold til COVID-19 gælder også hér. Er du syg eller har symptomer skal du blive derhjemme.
 • Overtrædelse af ovenstående kan medføre bortvisning.